Nieuws

 • Nieuw hip hop lessen voor kids

  Nieuw hip hop lessen voor kids

  NIEUW HIP HOP LESSEN VOOR KIDS VAN TRIJNTJE LAMBOO Altijd al willen leren ...

  Lees meer Meer nieuws
 • Tips van Danielle: Body Support coach

  Tips van Danielle: Body Support coach

  TIPS VAN DANIELLE BODY SUPPORT COACH Waarom je niet afvalt Bijna iedere...

  Lees meer Meer nieuws
 • Nieuwe collega: Juliette

  Nieuwe collega: Juliette

  Hi all! Mijn naam is Juliëtte van Eeten, 34 jaar en sinds een paar ja...

  Lees meer Meer nieuws

Indoor cycling

Geplaatst op 19-06-2018

Indoor cycling, wat is daar nu zo leuk aan? Jolanda, al jaren lid van YOUR LIFE weet het wel. 

Dat ik mijn vrije tijd graag op de sportschool doorbreng dat weten de meeste mensen wel, dat ik van fietsen houd ook. Maar dat fietsen op muziek in een zaal met een spinningfietsen... wat is daar nu leuk aan hoor ik zo af en toe. 
Nou de eerste twee keer dat ik die sportlessen volgde dacht ik dat ook. Wat is hier nu leuk aan? Even volhouden werd me gezegd dan wil je niks anders meer. Hm... Binnen 5 minuten was ik al compleet buiten adem, zweet droop van mijn hoofd, mijn billen deden pijn. Leuk joh! 

Maar “ze” (de diehard fietsers) hadden gelijk! Bij de derde keer ging het al een stuk beter. Ook toen we op de pedalen moesten staan had ik niet meer het gevoel mezelf te lanceren en hoorde ik tijdens de les de muziek, die superleuk bleek te zijn. 

Op die fietsen zit een weerstandknop waardoor je zwaarder of lichter kunt fietsen. Op het punt dat je denkt dat je niet meer kan roept de instructeur: “TIKKIE BIJ!” Iedere keer ben ik dan weer verbaasd dat ik toch nog harder en zwaarder kan fietsen al kon menig instructeur op zo’n moment een wat minder vriendelijke blik van mij verwachten.

Door het fietsen op die stilstaande fietsen in de zaal merk ik dat mijn niet zo heel sterke lijf sterker wordt. Mijn conditie gaat met sprongen vooruit, wat ook nog eens meetbaar door een wattagemeter op die fiets.  De belasting van mijn rug, knieën en enkels is minimaal waardoor oude blessures niet opspelen. Iedere keer kom ik moe maar voldaan van die fiets. Mijn stembanden zijn dan vaak ook getraind want de muziek is soms zo leuk dat je, al ben je buiten adem toch echt mee wil zingen. En als ik denk aan hoe sterk mijn benen en billen worden dan komt er een enorme glimlach als ik hoor: 

TIKKIE BIJ!! 

Wil jij ook een les volgen? Kijk op het rooster, wanneer je terecht kan voor een inspirerende fiets workout, zoals CLASSIC CYCLE, CLUB CYCLE, CYCLING EN POWER CYCLING!

Volg je ons ook al op Twitter, FacebookInstagram en YouTube?

Deel dit bericht:

Nieuws

 • Nieuw hip hop lessen voor kids

  Nieuw hip hop lessen voor kids

  NIEUW HIP HOP LESSEN VOOR KIDS VAN TRIJNTJE LAMBOO Altijd al willen leren ...

  Lees meer
 • Tips van Danielle: Body Support coach

  Tips van Danielle: Body Support coach

  TIPS VAN DANIELLE BODY SUPPORT COACH Waarom je niet afvalt Bijna iedere...

  Lees meer
 • Nieuwe collega: Juliette

  Nieuwe collega: Juliette

  Hi all! Mijn naam is Juliëtte van Eeten, 34 jaar en sinds een paar ja...

  Lees meer

Contact

YOUR LIFE sportsclub
Industrieweg 4
2254 AE Voorschoten

071 561 19 06
 • Zumba Fitness: elke les feest

  Zumba Fitness: elke les feest

  Wat is Zumba Zumba Fitness is een dance/fitnesstraining die wordt afgewisseld met langzame en snelle ritmes en bewegingen. ...

  Lees meer
 • BODYATTACK verleg je grenzen

  BODYATTACK verleg je grenzen

  BODYATTACK is een van de oudste LES MILLS programma’s en werd in 1997 – 1998 wereldwijd gelanceerd. YOUR LIFE Sport...

  Lees meer
 • Pilates, sterk en soepel!

  Pilates, sterk en soepel!

  Pilates, sterk en soepel! In deze tijd waarin de fitnessindustrie steeds weer nieuwe trends bedenkt, heeft de pilatesmethode...

  Lees meer
 • TIKKIE BIJ! Indoor cycling

  Indoor cycling

  Indoor cycling, wat is daar nu zo leuk aan? Jolanda, al jaren lid van YOUR LIFE weet het wel.  Dat ik mijn vrije tij...

  Lees meer
 • BODYCOMBAT maakt je fitter

  BODYCOMBAT maakt je fitter

  BODYCOMBAT: de op martial-arts geïnspireerde workout die jou fitter gaat maken! Werk jij, enkele dagen per week, je train...

  Lees meer
 • Krachtsport voor iedereen

  Krachtsport voor iedereen

  Krachttrainen lijkt vaak alleen aan mannen besteed. Maar dat is jammer, want iedereen heeft er profijt van.  Deze vorm van tra...

  Lees meer
 • Beter dan je denkt

  Beter dan je denkt

  Er lijken zoveel producten te bestaan die ongezond zijn. We willen dit eens omdraaien: wat zijn 5 producten die beter zijn dan ...

  Lees meer
 • Slik jij al vitamine D

  Slik jij al vitamine D

  De dagen worden korter en de zon laat zich steeds minder zien. Je voelt je lusteloos, je komt lastiger uit je bed en hebt last ...

  Lees meer
 • Home made granola

  Home made granola

  Vaak is de krokante muesli die je in de supermarkt koopt, te zoet of er zitten ingrediënten in die jij juist net niet lekk...

  Lees meer
 • 6 tips om het sporten na de vakantie op te pakken

  Sporten na de vakantie 6 Tips

  6 tips om het sporten na de vakantie op te pakken Voor velen van ons is de vakantie weer voorbij. Vaak zijn de zomermaanden ...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.